Κριτική Ταινίας : The War With Grandpa

Το The War With Grandpa (Πόλεμος στο Σπίτι) του Tim Hill είναι μια αδέξια, χαοτική και προβλέψιμη οικογενειακή κωμωδία.

Ο Peter και ο παππούς του, Jack, είναι πολύ αγαπημένοι και δεμένοι μέχρι που ο παππούς του θα μετακομίσει στο σπίτι της οικογένειάς του και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το πιο μεγάλο κεκτημένο του, το δωμάτιό του! Ο Peter, όμως, δεν το βάζει κάτω και με την βοήθεια των φίλων του θα κάνει τα πάντα για να τον διώξει! Αλλά και ο παππούς του δεν παραδίνεται εύκολα… Ένας πόλεμος είναι προ των πυλών!

Θυμίζοντας έντονα μια κωμωδία της δεκαετίας του ’80 / αρχές δεκαετίας του ’90, το The War With Grandpa (Πόλεμος στο Σπίτι) είναι γεμάτο στερεοτυπικούς χαρακτήρες, αλλά έχει μια παιδική και παλιά γοητεία. Αφηγηματικά, όμως, είναι μια ασυντόνιστη ταινία, με περίεργη πλοκή και ένα σενάριο που δεν έχει καμιά πρωτοτυπία, αλλά κυρίως στερείται ροής και δραματουργίας, αν και έχει κρυμμένες κάποιες δραματικές πτυχές.

Οι χαρακτήρες είναι εξίσου αναμενόμενοι στα πλαίσια αυτού του είδους κωμωδίας, αλλά έχουν μια δυναμική και χημεία μεταξύ τους. Ο Robert DeNiro μοιάζει να διασκεδάζει πολύ αυτόν τον ρόλο και η χημεία του με τον Christopher Walken, τους άλλους ηλικιωμένους και με τον ηθοποιό που παίζει τον εγγονό του, είναι αρκετά καλή. Η Uma Thurman, όμως, δεν είναι το ίδιο διασκεδαστική και δεν μπορεί να ξεπεράσει τον κακογραμμένο ρόλο της.

Το The War With Grandpa (Πόλεμος στο Σπίτι) του Tim Hill είναι μια αβλαβής κωμωδία για όλη την οικογένεια, με μερικές αστείες στιγμές, αλλά κλισέ σεναριακά.

Σκηνοθεσία: Tim Hill

Πρωταγωνιστούν: Robert De Niro, Uma Thurman, Rob Riggle, Oakes Fegley, Laura Marano Cheech Marin, Jane Seymour  και Christopher Walken

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..