Κριτική Ταινίας : The Whale

Το The Whale (Η Φάλαινα) του Darren Aronofsky είναι μια σπαρακτική και αρκετά ωμή ταινία, αλλά συναισθηματικά ανεπαρκής και στάσιμη.

Η Φάλαινα είναι ένα συγκινητικό, λυτρωτικό, ανθρωποκεντρικό δράμα με πρωταγωνιστή έναν αυτοκαταστροφικό παχύσαρκο άντρα που παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με τα λάθη του παρελθόντος. Ο Μπρένταν Φρέιζερ στο πρόσωπο του Τσάρλι, ενός ακραία παχύσαρκου καθηγητή αγγλικών που του απομένει λίγος χρόνος ζωής. Καθώς κάνει την τελευταία τολμηρή απόπειρα να συμφιλιωθεί με τη διαλυμένη οικογένεια του, ο Τσάρλι πρέπει να αντιμετωπίσει τον ανείπωτο έρωτα που τον έχει στοιχειώσει για δεκαετίες.

Γυρισμένο σε ένα κλειστοφοβικό μέρος, ο Darren Aronofsky μας μεταφέρει στον περιορισμένο, μοναχικό κόσμο του Charlie. Μια ιστορία που δεν φοβάται να ασχοληθεί με κάποια πραγματικά δύσκολα ζητήματα και, η ερμηνεία του Brendan Fraser αποτελεί σίγουρα το αποκορύφωμα στο όλο σύνολο μιας ταινίας, η οποία έχει μια πολύ καλή παραγωγή και κινηματογραφία.

Όμως, το όλο εγχείρημα μοιάζει άστοχο, καθώς μεταφράζεται στην οθόνη με θεατρικό πομπώδη τρόπο. Ουσιαστικά, βλέπουμε έναν άντρα να αυτοκτονεί αργά, αντιμετωπίζουμε την παχυσαρκία σαν κάτι τραγικά σκοτεινό, και ενώ το σύνολο του καστ είναι σαφώς δυνατό, ο συνδυασμός της αδύναμης γραφής και της θεατρικής αντιμετώπισης κάθε σκηνής, κάνει την ταινία άστοχη και ακατάστατη.

Το The Whale (Η Φάλαινα) του Darren Aronofsky παρουσιάζει ακατάστατα, περίπλοκα θέματα, σε συνδυασμό με κάπως γκροτέσκες εικόνες.

 

Σκηνοθεσία: Darren Aronofsky

Πρωταγωνιστούν: Hong Chau, Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins, Samantha Morton, Sathya Sridharan, Jacey Sink

Στην πλατφόρμα του Netflix 

Πες μας την άποψη σου..