Κριτική Ταινίας : The White Tiger

Το The White Tiger (Ο Λευκός Τίγρης) του Ramin Bahrani είναι μια συναρπαστική, αλλά κλασική ιστορία για τη φτώχια και τον πλούτο, η οποία αποφεύγει να είναι προβλέψιμη, αλλά είναι κάπως βιαστική στην εκτέλεση της.

Ο φιλόδοξος σοφέρ μιας πλούσιας οικογένειας από την Ινδία χρησιμοποιεί τη σπιρτάδα του για να βγει από τη φτώχεια και να γίνει επιχειρηματίας. Βασισμένο σε μπεστ σέλερ.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 2008, το The White Tiger είναι η ιστορία του Μπαλράμ, ενός νεαρού άνδρα ο οποίος περιορίζεται στην κατώτερη τάξη του συστήματος των καστών που υπάρχει στην Ινδία. Η ταινία, ουσιαστικά, αποκαλύπτει την κουλτούρα και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι από την «κατώτερη» κάστα στην Ινδία, μιας από τις χώρες με την πιο εμφανή ανισότητα κοινωνικών τάξεων στον κόσμο.

Η μεγαλύτερη αδυναμία της ταινίας είναι στο ότι βασίζεται, σε μεγάλο βαθμό, στην αφήγηση για να προωθήσει την ιστορία και τα θέματά της, σε σημείο που η ιστορία απλά εξελίσσεται με βάση το τι ακούμε, χωρίς να υπάρχει δραματοποίηση των γεγονότων. Αν και κάπως βιαστική στην αφήγηση της, είναι μια πολιτικά, κοινωνικά και πολιτισμικά φορτισμένη ταινία, η οποία παίζει με την ηθική των χαρακτήρων της, με τους πρωταγωνιστές της να προσφέρουν συνολικά αρκετά καλές ερμηνείες.

Το The White Tiger (Ο Λευκός Τίγρης) του Ramin Bahrani είναι μια εντυπωσιακή ιστορία για το αθέμιτο ταξικό σύστημα της Ινδίας και τις επιπτώσεις του στον πληθυσμό της, καλοφτιαγμένη, αλλά κάπως άνιση αφηγηματικά.

Σκηνοθεσία: Ramin Bahrani

Πρωταγωνιστούν: Priyanka Chopra, Rajkummar Rao και Adarsh Gourav

Στην πλατφόρμα του NETFLIX.

Πες μας την άποψη σου..