Κριτική Ταινίας : The Woman King

Το The Woman King (Η Γυναίκα Βασιλιάς) της Gina Prince-Bythewood είναι μια επική ταινία, μεγάλης κλίμακας, συναισθηματική και ωμή ταυτόχρονα.

Η νέα ταινία «Η Γυναίκα Βασιλιάς» (The Woman King) αφηγείται την αξιοσημείωτη ιστορία των μαχητριών Αγκότζι, μιας αποκλειστικά γυναικείας ομάδας πολεμιστριών που προστάτευαν το Αφρικανικό Βασίλειο της Δαχομέης τον 18o αιώνα. Την ηγέτιδα της ομάδας με δεξιότητες και δύναμη που όμοιά της δεν είχε ξαναδεί ο κόσμος, Στρατηγό Νανίσκα, υποδύεται η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός, Viola Davis. Η ταινία ακολουθεί το επικό ταξίδι της Νανίσκα στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς νεοσυλλέκτων, τις οποίες και προετοιμάζει για τη μάχη ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό που απειλεί το βασίλειο και την ελευθερία τους. Για κάποια πράγματα αξίζει να πολεμάς..

Μια εντυπωσιακή ιστορία που δίνει τον κλασικό τυπικό ανδρικό ρόλο ήρωα σε μια ομάδα γυναικών. Εξεγέρσεις και ιστορίες αυτοανακάλυψης, όλα αλλάζουν φύλο χωρίς ωστόσο να μετατρέψουν την ταινία σε μια φεμινιστική ταινία δράσης ή μια στοχαστική ταινία για τη θέση της γυναίκας στον κόσμο. Είναι ένα καλοφτιαγμένο μπλοκ-μπάστερ με φορμουλαϊκή δομή και ιστορία.

Η Viola Davis δίνει μια συναισθηματικά πολύπλοκη ερμηνεία παραμένοντας απίστευτα κουλ σε όλη την διάρκεια της ταινίας. Το ίδιο και οι συμπρωταγωνιστές της που πλαισιώνουν εξαιρετικά τον δυναμικό ρόλο της.

Το The Woman King (Η Γυναίκα Βασιλιάς) της Gina Prince-Bythewood είναι μια οπτικά εκπληκτική, καλά σκηνοθετημένη, κλασική ταινία

Σκηνοθεσία: Gina Prince-Bythewood

Πρωταγωνιστούν: Viola Davis, Hero Fiennes Tiffin, Lashana Lynch, John Boyega, Jordan Bolger, Sheila Atim, Shaina West, Thuso Mbedu

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..