Κριτική Ταινίας : Three Thousand Years of Longing

Το Three Thousand Years of Longing (Τρεις χιλιάδες χρόνια προσμονής) του George Miller είναι μια παράξενη, οπτικά εντυπωσιακή και πολύ ρομαντική ταινία.

Η Δρ. Αλήθεια Μπίνι είναι μία ακαδημαϊκός ικανοποιημένη από τη ζωή της, ένα πλάσμα ταγμένο στη λογική. Ενώ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για ένα συνέδριο, συναντά ένα Τζίνι που της προσφέρει τρεις ευχές, με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Όμως, η πρόταση του συναντά δύο εμπόδια. Πρώτον, εκείνη αμφιβάλλει ότι είναι αληθινός και δεύτερον, ούσα ακαδημαϊκός στον τομέα των μύθων και της ιστορίας, γνωρίζει καλά ότι όλες οι διηγήσεις με τις ευχές που εκπληρώνονται δεν έχουν καλό τέλος. Το Τζίνι υπερασπίζεται τη θέση του εξιστορούμενο φανταστικές ιστορίες από το παρελθόν του. Τελικά, την παρασύρει και εκείνη κάνει μια ευχή που εκπλήσσει και τους δύο.

Μια ευφάνταστη και ευχάριστη ταινία, πάρα τα όποια προβλήματα στον ρυθμό και τη δομή της. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν μοιάζει με καμία ταινία που έχουμε δει τελευταία. Είναι περισσότερο μια ανθολογία αναμνήσεων, πολύ πιο σκεπτόμενη από όσο φαίνεται.

Τεχνικά είναι εξαιρετικά σχεδιασμένη, με πολύ όμορφα γραφικά. Ο Idris Elba δίνει μια απο τις καλύτερές του ερμηνείες, ενώ η Tilda Swinton υπενθυμίζει το πόσο ξεχωριστή είναι.

Το Three Thousand Years of Longing (Τρεις χιλιάδες χρόνια προσμονής) του George Miller είναι ένα ενήλικο παραμύθι για την αγάπη.

Σκηνοθεσία: George Miller

Πρωταγωνιστούν: Idris Elba, Tilda Swinton, Pia Thunderbolt, Berk Ozturk, Anthony Moisset.

Στους Κινηματογράφους.

Πες μας την άποψη σου..