Κριτική Ταινίας : Uncle Frank

To Uncle Frank του Alan Ball είναι μια γλυκιά και συγκινητική ιστορία, βαθιά συναισθηματική, αν και όχι αρκετά πρωτοποριακή.

Το 1973, όταν ο Frank Bledsoe και η 18χρονη ανιψιά του Beth κάνουν ένα οδικό ταξίδι από το Μανχάταν στο Creekville της Νότιας Καρολίνας, για την κηδεία του πατέρα του, συνοδεύονται απροσδόκητα από τον εραστή του Frank Walid.

Παρόλο που τίποτα δεν είναι πολύ ευφάνταστο, το Uncle Frank είναι μια ελκυστική ιστορία γύρω από την ταυτότητα, την ανοχή και τη συνολική αποδοχή. Λίγο μελοδραματικό μερικές φορές, με σκοπό να χειραγωγήσει το συναίσθημα, αλλά τόσο προσεγμένα τακτοποιημένο που εξισορροπεί την κωμωδία με μια γλυκιά θλίψη.

Ο Paul Bettany προσφέρει μια συγκινητική και περίπλοκη ερμηνεία, καθώς φέρνει στην μεγάλη οθόνη μια βασανισμένη ψυχή που δεν έχει ακόμη συμβιβαστεί με τον εαυτό του και το ποιος είναι. Το σύνολο του καστ είναι εντυπωσιακό και αποτελεί το ισχυρότερο κομμάτι της ταινίας, καθώς οι ερμηνείες τους στηρίζουν όλη τη συναισθηματική ανάπτυξη της. Ο συμπρωταγωνιστής του Bettany, Peter Macdissi, ξεχωρίζει στις σκηνές του και είναι γοητευτικός, αλλά και ξεκαρδιστικός.

To Uncle Frank του Alan Ball είναι μια συγκρατημένη, επιφανειακή, αλλά πιστευτά συναισθηματική και ικανοποιητική ιστορία, με εξαιρετικούς διαλόγους και υπέροχες ερμηνείες.

Σκηνοθεσία: Alan Ball

Πρωταγωνιστούν: Paul Bettany, Sophia Lillis, Peter Macdissi, Judy Greer, Steve Zahn, Lois Smith, Margo Martindale και Stephen Root

Στην πλατφόρμα του Amazon

Πες μας την άποψη σου..