Κριτική Ταινίας : White Noise

To White Noise (Λευκός Θόρυβος) του Noah Baumbach είναι φιλόδοξο, όμορφο, αλλά ακατάστατο.

Ξεκαρδιστική αλλά και τρομακτική, λυρική και παράδοξη, συνηθισμένη και ταυτόχρονα αποκαλυπτική, η ταινία “White Noise” δραματοποιεί τις προσπάθειες μιας σύγχρονης αμερικανικής οικογένειας να αντεπεξέλθει στις τετριμμένες συγκρούσεις της καθημερινής ζωής, παλεύοντας παράλληλα με τα οικουμενικά μυστήρια της αγάπης, του θανάτου και της πιθανότητας να ευτυχήσει κανείς σε έναν αβέβαιο κόσμο.

Οι ταινίες πρέπει να έχουν δομή, όχι μόνο θεματική, μια κανονική δομή και μια κανονική ροή που λέει μια ιστορία. Το White Noise μεταφέρει μια προβληματική και παράξενη εικόνα της ανθρώπινης ύπαρξης τόσο by the book, που χάνει ως ταινία. Αυτή η ευλάβεια στο αρχικό υλικό μιας έντονα μη κινηματογραφικής ιστορίας, σε συνδυασμό με την indie αισθητική του Baumbach και την ιδιότυπη εικόνα του, κάνει το έργο σχεδόν προσχηματικό.

Είναι δηλαδή όλα υπέροχα, καλλιτεχνικά και με πλήρη σεβασμό στο βιβλίο που βασίστηκε η ταινία, αλλά κάπου χάθηκε το συναίσθημα και η ανάγκη να δεις την ταινία, πέρα από την υπέροχη σκηνοθεσία και τις πραγματικά εξαιρετικές ερμηνείες, ιδιαίτερα του Adam Driver. Η ταινία δεν είναι κακή, το αντίθετο, απλά χρειαζόταν λίγο λιγότερος σεβασμός και λίγο περισσότερη ιστορία.

To White Noise (Λευκός Θόρυβος) του Noah Baumbach είναι αξιοπρεπές, αστείο, αλλά ασύνδετο.

Σκηνοθεσία: Noah Baumbach

Πρωταγωνιστούν: Adam Driver, Greta Gerwig, Raffey Cassidy, Don Cheadle, Jodie Turner-Smith

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..