Κριτική Ταινίας : Arrival

ΗΆφιξη (Arrival) είναι μια όμορφη ταινία, εγκεφαλική και βαθιά συναισθηματική. Αν και η ιστορία μοιάζει με αυτή της κλασσικής απόβασης των εξωγήινων, η ταινία δημιουργεί ένταση χωρίς να έχει την προσέγγιση ταινιών όπως το Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Πάνω απ ‘όλα είναι μια ταινία για τις ιδέες, τις μεγάλες ιδέες που βλέπουμε όμως μέσα από έναν ανθρώπινο φακό. Παρόλο που έχει ένα γενικό αίσθημα τρόμου και μυστηρίου, προσφέρει κάτι περισσότερο.

Ο Denis Villeneuve είναι πλέον επίσημα ένας από τους πιο ενδιαφέροντες σκηνοθέτες του Hollywood. Έχοντας στο βιογραφικό του τα εξαιρετικά Prisoners και Sicario, μπορούμε να πούμε ότι το Arrival είναι η καλύτερη δουλεία του μέχρι τώρα.  Η κινηματογραφία του Bradford Young είναι επίσης πανέμορφη. Δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε πολλές υποψηφιότητες για Oscar.

Η Amy Adams είναι φανταστική όπως πάντα. Όπως και με τον DiCaprio, που είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς στο Hollywood, είναι καιρός η ακαδημία να αναγνωρίσει το έργο της. Δυστυχώς όμως, κάτι μας λέει ότι αυτή τη χρονιά υπάρχει πολύς ανταγωνισμός στη γυναικεία κατηγορία. Η ερμηνεία της δεν είναι εντυπωσιακή ή πομπώδης, αλλά είναι ανθρώπινη, περιεκτική και με πολύ βάθος. Εξίσου καλοί και ο Jeremy Renner με τον Forest Whitaker, αλλά κανείς τους δεν αποσπά την προσοχή. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ταινία της Amy Adams που απλά εντυπωσιάζει.

Φυσικά, καμία ταινία δεν είναι αρκετά καλή χωρίς ένα δυνατό σενάριο. Ο  Eric Heisserer έγραψε ένα έξυπνο σενάριο, με κάθε νέα ανακάλυψη να αφήνει το κοινό να περιμένει για το τι θα ακολουθήσει. Δεν μπορούμε όμως να μη σημειώσουμε τις αρκετές ομοιότητες με την ταινία Επαφή του 1997.

Το Arrival είναι μια υπέροχη ταινία που οι λάτρεις του είδους θα λατρέψουν. Η αφήγηση είναι πλούσια, η σκηνοθεσία του Villeneuve είναι εξαιρετική και η Amy Adams δίνει μια καταπληκτική ερμηνεία.

Σκηνοθεσία : Denis Villeneuve
Σενάριο : Eric Heisserer
Πρωταγωνιστούν : Amy Adams, Jeremy Renner και Forest Whitaker

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Το πρώτο teaser του πολυαναμενόμενου Blade Runner 2049 δόθηκε στην δημοσιότητα μέσω του EW πριν από λίγο. Αρκετά χρόνια μετά το 1982, οπότε και κυκλοφόρησε το πρώτο Blade Runner, ο Harrison Ford επιστρέφει στον ρόλο του Rick Deckard. Μαζί του, ο Ryan Gosling, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Denis Villeneuve, ο οποίος εντυπωσίασε φέτος με το Arrival. […]

Πες μας την άποψη σου..