Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2021!

Το 2021 φτάνει στο τέλος του. Μια ακόμα χρονιά που ο κόσμος έπρεπε να αντιμετωπίσει την πανδημία, η οποία απλά μοιάζει να μην τελειώνει.  Ανάμεσα σε όλα και ο κινηματογραφικός κόσμος, που άνοιξε δειλά-δειλά τις πόρτες του την άνοιξη και έφτασε στο αποκορύφωμά του τον Δεκέμβριο… πριν έρθει ο νέος εφιάλτης της Όμικρον που κάνει το κινηματογραφικό 2022 αβέβαιο.

Η λίστα με τις καλύτερες ταινίες του 2021 αντικατοπτρίζει το παράδοξο μιας χρονιάς που ναι μεν έμαθε να μη φοβάται και να αγαπάει τις πλατφόρμες και την εναλλακτική διανομή ταινιών, όμως έκανε εμφανές ότι η πραγματική ανάγκη για διασκέδαση είναι στις μεγάλες αίθουσες. Ας δούμε λοιπόν τις δέκα καλύτερες ταινίες με βάση και τις δικές μας προτιμήσεις, αλλά και τις επιλογές των κριτικών κινηματογράφου.

The Green Knight

Το The Green Knight του David Lowery είναι μια μεσαιωνική ιστορία με μαγεία, ηρωισμό και εξαιρετική αφήγηση.

The Last Duel

Μια επική ταινία του Ridley Scott που “χτίζεται” μέσα από διάφορες προοπτικές και περίπλοκες λεπτομέρειες. Ένα υπέροχα βίαιο και θλιβερό  παραμύθι για ενηλίκους. Αναλυτική κριτική εδώ.

Spider-Man: No Way Home

Η ταινία που έφερε τον κόσμο πίσω στους κινηματογράφους. Το Spider-Man: No Way Home των ρεκόρ εξερευνά την κινηματογραφική κληρονομία του Spider-Man με διασκεδαστικό και έξυπνο τρόπο. Αναλυτική κριτική εδώ.

Licorice Pizza

Το Licorice Pizza του Paul Thomas Anderson είναι η ιστορία δύο νέων τρελά ερωτευμένων στην απέραντη Καλιφόρνια της δεκαετίας του 1970, της εποχής του συγγραφέα/σκηνοθέτη.

The French Dispatch

Το The French Dispatch του Wes Anderson είναι μια αστεία συλλογή από ιδιόρρυθμες ιστορίες, στιλιστικά άψογες και πιστές στο στιλ του γνωστού σκηνοθέτη. Αναλυτική κριτική εδώ.

West Side Story

Ένα  άψογο ριμέικ μιας υπέροχης κλασικής ιστορίας. Αναλυτική κριτική εδώ.

The Tragedy of Macbeth

Denzel Washington και Frances McDormand. Αυτό.

Dune

Το Dune του Denis Villeneuve είναι μια εξαιρετική προσαρμογή ενός απροσάρμοστου μυθιστορήματος, περίπλοκο και ακατάστατο όσο η πηγή του, άλλα επικό σε κάθε διάσταση του. Αναλυτική κριτική εδώ.

Another Round

Το Another Round του Thomas Vinterberg είναι μια απλή, όμορφη και βαθιά ανθρώπινη ταινία, η οποία  κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021.  Αναλυτική κριτική εδώ.

Belfast

Ο Kenneth Branagh γράφει και σκηνοθετεί μια βαθιά προσωπική ταινία για τη ζωή του στο Belfast.

Πες μας την άποψη σου..