Ο νέος action-hero είναι γένους θηλυκού!

Το Hollywood βάζει τέρμα στην κλασσική εικόνα του action-hero όπως την ξέραμε!

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον σεξισμό του Hollywood, τις μη ίσες ευκαιρίες και το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των γυναικών και αντρών ηθοποιών, κυρίως από τις ίδιες τις ηθοποιούς. Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία ήταν και θα είναι οι ταινίες δράσης που κοστίζουν, αλλά και φέρνουν πολλά εκατομμύρια. Οι μεγάλες εταιρίες πολύ σπάνια εμπιστεύονταν τα μεγάλα tent-pole τους σε κάτι διαφορετικό από τον όμορφο μυώδη ήρωα. Όμως, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν. Είτε γιατί πλέον εμπιστεύονται τις γυναίκες ηθοποιούς και σκηνοθέτες, είτε γιατί θέλουν να πάρουν τον τύπο και το internet με το μέρος τους, αφού πλέον κάθε τι παλιό κατακεραυνώνεται. Οι ταινίες με γυναίκες υπερήρωες και action-heroes είναι γεγονός!

Την αρχή έκανε η Disney, αφού στην καινούρια τριλογία του Star Wars αντικατέστησε τον Luke Skywalker με την Daisy Ridley ως Rey. Μια ηρωίδα με ακριβώς την ίδια προϊστορία με τον Skywalker και τις ίδιες δυνατότητες, να κάνει τα πάντα! Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί είναι πως πλέον, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό franchise έχει γυναικά πρωταγωνίστρια!

reyforce
Η Daisy Ridley στο Star Wars

Ακολουθεί το Spin-off του Star Wars, Rogue One, με πρωταγωνίστρια την Felicity Jones ως Jyn Ersο να ηγείται της επανάστασης. Γιατί women run the world, ακόμα και στο σύμπαν του Star Wars.

Rogue One
Η Felicity Jones στο Rogue One

Φυσικά οι ταινίες με υπερήρωες θα συνεχίσουν το trend, με την Warner Bros να δοκιμάζει πρώτη. Η Gal Gadot θα μας συστήσει και πάλι τη θρυλική Wonder Woman. Με γυναίκα και στο τιμόνι της σκηνοθεσίας, η ηρωίδα που είναι βασισμένη στις Αμαζόνες της Ελληνικής μυθολογίας, ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στον κόσμο του κινηματογράφου. Ήδη, τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την στήριξη τους και ονόμασαν την Wonder Woman σύμβολο και πρέσβειρα των γυναικείων δικαιωμάτων. Αν και κάθε άλλο παρά φεμινιστής ήταν ο δημιουργός της.

wonder-woman

Εμπιστοσύνη φαίνεται να δείχνουν και στην Harley Quinn. Η αντι-ηρωίδα της DC, μετά το Suicide Squad, ανακοινώθηκε ότι θα αποκτήσει τη δικιά της ταινία, με την Αυστραλή Margot Robbie να αναλαμβάνει και πάλι τον ρόλο.

harley
Margot Robbie as Quinn

Την πρώτη γυναικά πρωταγωνίστρια θα αποκτήσει όμως και η Marvel. Αρκετά χρόνια μετά την Ηλέκτρα, το MCU θα αποκτήσει πάλι γυναικείο χρώμα με την περσινή νικήτρια του Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου, Brie Larson, να παίρνει τον πολυπόθητο ρόλο της Captain Marvel. Ήδη η Marvel έχει αρχίσει να προωθεί την ταινία δηλώνοντας ότι η Captain Marvel θα είναι ο πιο δυνατός υπερήρωας του σύμπαντος της.

captain-marvel
Captain Marvel fan Art © http://bosslogicinc.com/

Reboot θα γίνει και στο Tomb Raider, μια από τις επιτυχημένες ταινίες με γυναικά στο τιμόνι. Το ρόλο της Lara Croft που απογείωσε την Angelina Jolie θα αναλάβει, πλέον, η οσκαρούχα Alicia Vikander. H ταινία αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα σύντομα, ενώ η νέα Lara Croft θα βασίζεται στο videogame του 2013 και όχι στην παλαιότερη, πιο sexy, εκδοχή της.

vikander
Alicia Vikander ως Lara Croft Fan art Alicia Vikander ©worldofjorts/reddit

Για το τέλος αφήσαμε την Scarlett Johansson στο Ghost in the Shell, τη μεταφορά του γνωστού anime στη μεγάλη οθόνη, το οποίο έχει προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις. H Johansson, παρόλο που είναι χρόνια μέλος των Avengers, δεν έχει ακόμα δει την Black Widow να έχει τη δικιά της ταινία. Μετά την επιτυχία της Lucy το 2014 και το επικείμενο Ghost in the Shell, ίσως καταφέρει να πείσει του υπευθύνους της Marvel. Δεν τα έχει καταφέρει όμως άσχημα ως action-hero, καθώς είναι η γυναίκα με τις περισσότερες πωλήσεις εισιτηρίων στην Αμερική.

qsfn9w6
Scarlett Johansson στο Ghost in the Shell

Τα επόμενα 3 χρόνια ο ορισμός του action-hero αλλάζει!

Πες μας την άποψη σου..