Το πρώτο επεισόδιο του «Έτερος εγώ: Νέμεσις» στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί ειδική προβολή του πρώτου επεισοδίου του τρίτου και τελευταίου κύκλου της σειράς «Έτερος Εγώ» της COSMOTE TV.

Στο πρώτο επεισόδιο, ο Νίκος Βανόρτας έχει αποταχθεί από την Αστυνομία εξαιτίας των χειρισμών του στην υπόθεση του Ερπετού. Τη θέση του έχει αναλάβει η καινούργια Προϊσταμένη Αθηνά Λυγερού. Ο Λαΐνης πενθεί κλεισμένος στο σπίτι του, δεν διδάσκει και βρίσκει παρηγοριά στα όνειρα, γιατί μόνο εκεί συνάντα την Τόνια. Η Μάρθα βρίσκεται σε δίλημμα για την υπόθεση του Έτερος Εγώ, μιας και δεν βρίσκει τρόπο να συλλάβει τη Δανάη χωρίς να εμπλέξει τον Λαΐνη. Μια έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών που αφήνει πίσω της ένα πτώμα, βάζει το τμήμα ανθρωποκτονιών σε κίνηση…

Η ειδική προβολή, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου και ώρα 22:00 στην Αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη στην Αποθήκη Δ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με έκδοση μηδενικού εισιτηρίου από τα ταμεία του Φεστιβάλ.

Η αυλαία του 63ου ΦΚΘ θα ανοίξει με την ταινία «The Fabelmans», την πιο προσωπική και εξομολογητική ταινία στην καριέρα του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που απέσπασε πρόσφατα το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας «Κορσές» (Corsage) της Μαρί Κρόιτσερ, που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Το 63ο ΦΚΘ περιλαμβάνει φέτος τέσσερα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα (Διεθνές Διαγωνιστικό, «Γνωρίστε τους Γείτονες», >>Film Forward, Immersive/VR), ενώ θα φιλοξενήσει συνολικά 28 μεγάλου μήκους και 19 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες.

Κορυφαίο θέμα στην ατζέντα του φετινού Φεστιβάλ αποτελεί η βιωσιμότητα. Αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία της περιβαλλοντικής δράσης Evia Film Project, θα εγκαινιάσει μια σειρά από μέτρα, δράσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες, με στόχο να ελαττώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, αλλά και να λειτουργήσει ως πηγή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το κοινό και τους καλεσμένους που θα παρευρεθούν στη διοργάνωση.

Περισσότερα για το πρόγραμμα και τις δράσεις του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εδώ.

 

Πες μας την άποψη σου..