Το Matrix επιστρέφει;;

Έκπληκτοι διαβάσαμε σήμερα πως το θρυλικό sci-fi που στιγμάτισε το τέλος της δεκαετίας του ’90, το The Matrix, βρίσκεται ήδη σε διαδικασίες για το πρώτο του reboot.

Σύμφωνα με το THR, η Warner Bros θέλει τον ρόλο του Keanu Reeves να αναλάβει ο Michael B. Jordan, αλλά πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα υπάρχει μια τεράστια διαδικασία. Η πρώτη τριλογία των Matrix είχε την υπογραφή των αδελφών Wachowski και δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία σε αυτή την περίπτωση. Επίσης, η Warner σκέφτεται ακόμα και την πιθανότητα μιας τηλεοπτικής σειράς βλέποντας το πως η Marvel και η Lucas Film έχουν καταφέρει να απομυζήσουν με κάθε ευκαιρία τα σύμπαντα που έχουν δημιουργήσει.

Το The Μatrix είναι η ιστορία ενός προγραμματιστή, του Neo, που σιγά-σιγά αντιλαμβάνεται ότι η ανθρωπότητα ζει σε μια προσομοίωση της πραγματικότητας, όπου τα ανθρώπινα σώματα χρησιμοποιούνται για συγκομιδή ενέργειας, με αποτέλεσμα να γίνει τελικά η ελπίδα της ανθρωπότητας (Neo = One) για την ανατροπή των καταπιεστών.

Αν και πολύ σκεπτικοί, δεν μπορούμε πάρα να δεχτούμε ότι όλες οι αγαπημένες ταινίες, κλασσικές ή cult, θα επιστρέψουν με νέα μορφή και νέους πρωταγωνιστές. Η βιομηχανία του Hollywood έχει στερέψει απελπιστικά από ιδέες, με αποτέλεσμα να αναμένουμε ακόμα και το reboot του Όσα Παίρνει ο Άνεμος ή του Casablanca. Το σίγουρο είναι ότι δεν ζούμε σε μια εποχή για καινοτομίες… Ας ελπίσουμε ότι το reboot του The Matrix θα αξίζει τον κόπο.

Πες μας την άποψη σου..