Κριτική Ταινίας : Awake

To Awake (Αφύπνιση) του Mark Raso είναι ένα μετα-αποκαλυπτικό θρίλερ με ενδιαφέρουσα πλοκή, αλλά ασταθή και χαοτική εκτέλεση.

Όταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο εξαλείφει την ικανότητα των ανθρώπων να κοιμούνται, μια πρώην φανταρίνα με προβληματικό παρελθόν παλεύει να σώσει την οικογένειά της.

Το Awake φτιάχτηκε για το Netflix με σκοπό να ακολουθήσει τη φιλοσοφία, και κυρίως την επιτυχία, ταινιών όπως το Bird Box. Η υπόθεση και η ιδέα, αρχικά, πίσω από αυτό είναι αρκετά έξυπνη στο είδος αυτών των ταινιών. Άνθρωποι που χάνουν την ικανότητα να κοιμηθούν και μια ανθρωπότητα που καταστρέφεται. Οι χαρακτήρες όμως είναι εντελώς επίπεδοι, χωρίς ανάπτυξη και χωρίς εισαγωγή. Η ταινία, από επιλογή, δεν παρέχει καμιά εξήγηση για το φαινόμενο, ενώ και οι αποκαλύψεις κατά την διάρκεια της ταινίας είναι αντικλιματικές.

Οι ηθοποιοί, με πρωταγωνίστρια την Gina Rodriguez, είναι απλώς υποστηρικτικοί, με ρόλους που πραγματικά δεν προκαλούν το ενδιαφέρον. Ενώ στο σύνολο της πρόκειται για μια αξιοπρεπή προσπάθεια, η προσπάθεια της ταινίας να είναι “σοβαρή” και γειωμένη με ένα τόσο σουρεαλιστικό σενάριο αποδεικνύεται ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα της.

To Awake (Αφύπνιση) του Mark Raso είναι μια φορμουλαϊκή, αλλά έξυπνη ταινία θρίλερ η οποία δεν εκμεταλλεύεται ποτέ τις δυνατότητες της.

Σκηνοθεσία: Mark Raso

Πρωταγωνιστούν: Gina Rodriguez, Shamier Anderson, Jennifer Jason Leigh, Ariana Greenblatt, Frances Fisher, Barry Pepper, Gil Bellows

 

Στην πλατφόρμα του Netflix

Πες μας την άποψη σου..