Κριτική ταινίας : Force of Nature: The Dry 2 (Άγρια Φύση)

Το Force of Nature: The Dry 2 (Άγρια Φύση) του Robert Connolly παλεύει με αφηγηματικές ασυνέπειες και περίεργες επιλογές, με φόντο τα εκπληκτικά τοπία της Αυστραλίας.

Πέντε γυναίκες συμμετέχουν σε ένα καταφύγιο πεζοπορίας αλλά μόνο τέσσερις βγαίνουν από την άλλη πλευρά. Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες Aaron Falk και Carmen Cooper κατευθύνονται στα βουνά ελπίζοντας να βρουν την αγνοουμένη ακόμη ζωντανή.

Το Force of Nature: The Dry 2 (Άγρια Φύση) προσπαθεί να δώσει μια συνέχεια στην προηγούμενη ταινία, αλλά χάνει το στόχο του. Καθώς προσπαθεί να ξεχωρίσει, χάνεται σε περίεργες αφηγηματικές επιλογές που απομακρύνονται πολύ από αυτό που έκανε την πρωτότυπη ταινία ενδιαφέρουσα. Παρά τις προσπάθειές της ταίνιας όμως να είναι μοναδική, καταλήγει να μοιάζει περίεργα οικεία, δημιουργώντας σύγχυση σχετικά με την κατεύθυνσή της.

Η δύναμη της ταινίας έγκειται στην απλή προσέγγισή της, αλλά κολλάει σε περιττές υποπλοκές που αποσπούν την προσοχή από την κύρια ιστορία. Το αυστραλιανό τοπίο είναι όμορφα αποτυπωμένο, αλλά το όραμα του σκηνοθέτη μοιάζει ασύνδετο. Παρά τις δυνατές ερμηνείες των Jacqueline McKenzie και Eric Bana, η ταινία δυσκολεύεται με περίεργες αφηγηματικές επιλογές και άνιση ανάπτυξη χαρακτήρων, ενώ υπάρχουν προβλήματα ρυθμού και περίεργες αφηγηματικές αποφάσεις.

Παρά τις προσπάθειές του να διαμορφώσει μια μοναδική ταυτότητα, το Force of Nature: The Dry 2 (Άγρια Φύση) του Robert Connolly πάσχει από μια έλλειψη πρωτοτυπίας, αφήνοντας το κοινό προβληματισμένο από τις ελικοειδείς πλοκές και την άνιση ανάπτυξη των χαρακτήρων του.

Σκηνοθεσία: Robert Connolly

Πρωταγωνιστούν: Eric Bana, Jacqueline McKenzie, Anna Torv, Deborra-Lee Furness, Robin McLeavy, Lucy Ansell, Sisi Stringer, Tony Briggs, Richard Roxburgh

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..