Κριτική Ταινίας : It (Το Αυτό)

H ταινία It (Το Αυτό) του Andy Muschietti είναι, ίσως, η πιο επιτυχημένη μεταφορά των τελευταίων ετών, νουβέλας του Stephen King, στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη. Επιβλητική και καλοφτιαγμένη, με καταπληκτικές ερμηνείες και βασισμένη στον φόβο πίσω από τον φόβο, η ταινία It (Το Αυτό) διεκδικεί δικαιωματικά τον τίτλο “Έκπληξη της Χρονιάς”.

Η ιστορία είναι απλή και αφορά μια ομάδα φοβισμένων παιδιών που, στο τέλος του καλοκαιριού, πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα τέρας, γνωστό και ως «Το Αυτό», ενώ όλο και περισσότεροι αρχίζουν να εξαφανίζονται. Ένα παιδάκι, από την ομάδα των χαμένων, θέλει να πάρει εκδίκηση για την εξαφάνιση του αδερφού του και για να το κάνει αυτό, πρέπει να έρθει αντιμέτωπο με τους φόβους του. Εδώ είναι που η ταινία κερδίζει έδαφος ερμηνεύοντας σωστά το μυθιστόρημα. Το It (Το Αυτό) δεν είναι μόνο μια ταινία τρόμου με υπερφυσικούς κλόουν, αλλά εστιάζει και σε πραγματικούς φόβους όπως αυτούς του μπούλινγκ και της απομόνωσης. Η ταινία ουσιαστικά, είναι μια coming of age ιστορία για τον θρίαμβο της αθωότητας και της φιλίας ενάντια στους φόβους που στοιχειώνουν και τραυματίζουν, ακόμα και στην ενήλικη ζωή.

Η κινηματογραφία της ταινίας είναι εξαιρετική, με ιδιαίτερο χειρισμό των σκηνών ώστε να γίνεται αντιληπτή η αίσθηση του φόβου, αλλά και οι ήρεμες συναισθηματικές στιγμές. Στα ίδια επίπεδα βρίσκεται και η μουσική επένδυση η οποία ντύνει υπέροχα την ταινία, ενώ υπάρχει μια περίεργη ισορροπία του χιούμορ με τον τρόμο. Πράγμα σπάνιο για μια ταινία τρόμου να καταφέρνει να είναι τόσο διασκεδαστική. Οι ερμηνείες είναι στο σύνολο τους υπέροχες, σε σημείο που είναι σχεδόν αδύνατο να επιλέξεις ποιος ξεχώρισε, ενώ όλοι οι χαρακτήρες έχουν αξιόλογες σκηνές.

Η ταινία It (Το Αυτό) είναι ουσιαστικά η μεταφορά ενός εφιάλτη στη μεγάλη οθόνη, καλοφτιαγμένη, με εντυπωσιακό soundtrack και σκηνοθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να μεταφέρει την καρδιά του βιβλίου στην οθόνη. Αποτελεί μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που έχουμε δει τελευταία.

Σκηνοθεσία: Andy Muschietti

Πρωταγωνιστούν: Jaeden Lieberher, Bill Skarsgård,Wyatt Oleff, Jeremy Ray Taylor και Sophia Lillis

Στους Κινηματογράφους

1 ΣΧΟΛΙΟ

Πες μας την άποψη σου..