Κριτική Ταινίας : Operation Fortune: Ruse de Guerre

Τo Operation Fortune: Ruse de Guerre (Η Μεγάλη Απάτη) του Guy Ritchie είναι μια συνηθισμένη ταινία του Ritchie. Κουλ χαρακτήρες, κομψότητα και γρήγορος ρυθμός.

Ο υπερ-κατάσκοπος Όρσον Φόρτουν πρέπει να εντοπίσει και να σταματήσει την πώληση μιας νέας θανατηφόρας τεχνολογίας από τον εκατομμυριούχο Μπρόκερ Γκρεγκ Σάιμοντς. Αναγκασμένος να συνεργαστεί με μερικούς από τους καλύτερους μυστικούς πράκτορες, ο Φόρτουν και η ομάδα του στρατολογούν τον μεγαλύτερο Χολλυγουντιανό σταρ Ντάνι Φρανκέσκο για να τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο.

Μια “παρωδία” κατασκοπευτικής ταινίας, που σεναριακά μοιάζει εξαιρετικά με ταινίες όπως το Mission: Impossible ή ταινίες του James Bond, χωρίς όμως να έχει το μπάτζετ και τον σοφιστικέ χαρακτήρα τους. Ο Guy Ritchie παίζει αριστοτεχνικά με τον ρυθμό, το μυστήριο και τη δράση, κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη ταινία του, αλλά σίγουρα είναι πολύ διασκεδαστική, αν και στερείται τον σφιχτό πνευματώδη διάλογο για τον όποιο είναι γνωστός.

Οι χαρακτήρες είναι κάπως συγκεχυμένοι, δεν υπάρχει μια καθαρή εισαγωγή στην ιστορία τους και κάποιοι στερούνται προσωπικότητας. Το καστ όμως είναι πραγματικά εξαιρετικό. H Aubrey Plaza είναι μαγνητική στην οθόνη, ο Jason Statham ένας σωστός action hero και ο Hugh Grant ξεχωρίζει.

To Operation Fortune: Ruse de Guerre (Η Μεγάλη Απάτη) του Guy Ritchie είναι κατασκοπευτική κωμωδία με υπέροχο καστ.

 

Σκηνοθεσία: Guy Ritchie

Πρωταγωνιστούν: Aubrey Plaza, Cary Elwes, Hugh Grant, Jason Statham, Eddie Marsan, Eugenia Kuzmina, Max Beesley, Josh Hartnett, Lourdes Faberes, Kaan Urgancioglu, Peter Ferdinando, Conor MacNeill, Sam Douglas

Στην πλατφόρμα του Netflix 

Πες μας την άποψη σου..