Κριτική ταινίας : The Beekeeper (Ο Μελισσοκόμος)

Το The Beekeeper (Ο Μελισσοκόμος) του David Ayer δεν υπερβαίνει τις τυπικές συμβάσεις του είδους της δράσης, καταφέρνει όμως να προσφέρει μια απλή και μέτρια απολαυστική κινηματογραφική εμπειρία.

Η βίαιη εκστρατεία εκδίκησης ενός άνδρα αποκτά εθνικές διαστάσεις όταν αποκαλύπτεται ότι είναι ένας πρώην πράκτορας μίας πανίσχυρης και μυστικής οργάνωσης, γνωστή ως ‘’Οι Μελισσοκόμοι’’.

Η τελευταία ταινία του David Ayer, The Beekeeper, έχει μπροστά της μια δύσκολη πορεία. Μέσα στο πολυπληθές πεδίο των blockbusters του Ιανουαρίου δυσκολεύεται να ξεχωρίσει, με τη δράση της να μοιάζει σαν αυτές των ταινιών που οδηγούνται κατευθείαν στο streaming.

Ο κύριος Κλέι, πρώην μέλος της μυστικής οργάνωσης “Μελισσοκόμοι”, ξεκινά μια εκδικητική αναζήτηση που πυροδοτείται από την τραγική αυτοκτονία του γείτονά του, η οποία ήταν αποτέλεσμα μιας απάτης phishing. Η ερμηνεία του Statham στερείται φρεσκάδας. Η βία της ταινίας, που συνήθως αποτελεί την κύρια πηγή ψυχαγωγίας στο είδος της δράσης, μοιάζει ανούσια, χωρίς στυλ ή αξιομνημόνευτη αξία.

Αν και η ταινία δανείζεται σε μεγάλο βαθμό από το franchise του John Wick, παλεύει με έναν ανούσιο πρωταγωνιστή και έναν σοβαρό τόνο που αγγίζει τα όρια της παρωδίας. Μια δυνητικά πιο συναρπαστική αφήγηση θα μπορούσε να επικεντρωθεί στον χαρακτήρα του Josh Hutcherson, τον ανταγωνιστή πίσω από την απάτη phishing. Η ερμηνεία του Hutcherson ξεχωρίζει ως σπάνιο highlight μέσα στη συνολική μετριότητα της ταινίας.

Παρά τα μειονεκτήματα αυτά, το The Beekeeper διατηρεί το ενδιαφέρον μέσω της εξερεύνησης της αιτίας και του αποτελέσματος, εστιάζοντας στα ηθικά κίνητρα του κ. Κλέι. Με γρήγορο ρυθμό, σαφή πλοκή και καλά καθορισμένα κίνητρα για κάθε χαρακτήρα, η ταινία προσφέρει μια ασφαλή, απλά μη αξιοσημείωτη εμπειρία θέασης. Τα απροσδόκητα και καλά εκτελεσμένα κωμικά στοιχεία καθοδηγούνται από το ικανό σενάριο.

Εν κατακλείδι, το The Beekeeper ειναι κάτι ανάμεικτό – μια διασκεδαστική ταινία δράσης με στιγμές χιούμορ και ευχάριστες εικόνες, αλλά χωρίς την καινοτομία και το βάθος για να εντυπωσιάσει. Παρά τα ελαττώματά της, χρησιμεύει ως ένα κάπως αναζωογονητικό ξεκίνημα της χρονιάς παρέχοντας μια απλή, αλλά όχι αξιομνημόνευτη κινηματογραφική εμπειρία.

Σκηνοθεσία: David Ayer

Πρωταγωνιστούν: Jason Statham, Josh Hutcherson, Jeremy Irons, David Witts, Emmy Raver-Lampman

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..