Κριτική Ταινίας : The Menu

To The Menu (Το Μενού) του Mark Mylod είναι πνευματώδες, αστείο και θλιβερό ταυτόχρονα.

Ένα νεαρό ζευγάρι, ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί του Βορειοδυτικού Ειρηνικού για να δειπνήσει σε ένα πριβέ εστιατόριο, όπου ο μοναχικός, παγκοσμίως καταξιωμένος, Σεφ Julian Slowik έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού γευσιγνωσίας για εκλεκτούς πελάτες. Όλοι οι συνδαιτυμόνες θα βιώσουν άγρια και βίαια σκηνικά, καθώς εμφανίζονται ολοένα και πιο απρόσμενα πιάτα. Το κίνητρο του Σεφ Slowik πίσω από το περίτεχνο μενού είναι ο καταλύτης για ένα συγκλονιστικό φινάλε

To Menu έρχεται αν προστεθεί σε μια σειρά ταινιών όπως το Triangle of Sadness, το Parasite και πολλές άλλες, που τελευταία κοροϊδεύουν τις “ανώτερες τάξεις” κάνοντας κοινωνικό σχολιασμό με πολύ χιούμορ…και αίμα. Η ταινία, ενταγμένη και αυτή σε αυτά τα πλαίσια, είναι εξαιρετικά παράξενη, περίεργη, παράλογη, μακάβρια και ξεπερνά τα όρια σε κάποια σημεία. Σαν ένα Midsommar της αστικής τάξης. Η σύγκριση με άλλες ταινίες είναι αναπόφευκτη καθώς, για έναν παράξενο λόγο, όλοι αυτοί οι πλούσιοι ηλίθιοι μοιάζουν με παραλλαγές ενός αρχέτυπου πλούσιου ηλίθιου που όλοι αυτοί οι δημιουργοί σατιρίζουν.

Ο ρυθμός είναι γρήγορος, η σκηνοθεσία υπέροχη και οι ερμηνείες εκπληκτικές. O Ralph Fiennes ξεχωρίζει με μια πολύ παράξενη και διασκεδαστική ερμηνεία. Η ταινία καταφέρνει και εξισορροπεί τη δράση και αυτή την περίεργη γελοιότητα με εντυπωσιακή λεπτότητα αλλά, και πάλι, δεν είναι μια ταινία για όλους.

To The Menu (Το Μενού) του Mark Mylod μια συναρπαστική σάτιρα για τις κοινωνικές τάξεις και τον σνομπισμό, ντυμένη με χιούμορ και σκοτάδι.

Σκηνοθεσία: Mark Mylod

Πρωταγωνιστούν: Anya Taylor-Joy, Ralph Fiennes, John Leguizamo, Nicholas Hoult, Hong Chau, Janet McTeer, Aimee Carrero, Judith Light, Rob Yang, Paul Adelstein, Reed Birney, Arturo Castro, Christina Brucato, Mark St. Cyr, Mel Fair, Michael A. Dean, Peter Grosz

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..