Κριτική Ταινίας : The Woman in the Window

To The Woman in the Window (Η Γυναίκα στο Παράθυρο) του Joe Wright είναι ένα συμπαγές θρίλερ με αόριστη αφηγηματική δομή και μια ασταθή ιστορία.

Κλεισμένη στο σπίτι λόγω αγοραφοβίας, μια ψυχολόγος γίνεται εμμονική με τους νέους της γείτονες και με το να διαλευκάνει ένα φρικτό έγκλημα που είδε απ’ το παράθυρό της.

Παρόλο που θεωρητικά η ιστορία προσφέρεται για ένα ενδιαφέρον θρίλερ, η δομή της ταινίας είναι απίστευτα αόριστη με χαρακτήρες που έρχονται και φεύγουν χωρίς να αφήνουν κανένα αντίκτυπο. Μια εξαιρετικά προβλέψιμη τελικά αφήγηση, με κομψή κινηματογραφία και σκηνογραφία, που βασίζεται στις ανατροπές, χωρίς ποτέ όμως να αποκτά σταθερό ρυθμό.

Η Amy Adams είναι αδιαμφισβήτητα μια καλή ηθοποιός, αλλά αυτή τη φορά η ροή την “καταπίνει” κάνοντας την να υπερβάλει, ενώ ταυτόχρονα να προσπαθεί να δώσει διάσταση στον χαρακτήρα της. Το υπόλοιπο καστ, με γνωστούς ηθοποιούς όπως ο Gary Oldman, άπλα εναρμονίζεται με την ταινία στο σύνολο της.

To The Woman in the Window (Η Γυναίκα στο Παράθυρο) του Joe Wright είναι μια φιλόδοξη ταινία, ένα συναρπαστικό οπτικά μυστήριο, με χαοτική δομή και τόνο.

Σκηνοθεσία: Joe Wright

Πρωταγωνιστούν: Amy Adams, Gary Oldman, Anthony Mackie, Fred Hechinger, Wyatt Russell, Brian Tyree Henry, Jennifer Jason Leigh, και Julianne Moore.

Στην πλατφόρμα του Netflix 

Πες μας την άποψη σου..