5+1 Ταινίες για Πανδημίες

Η πανδημία του COVID-19 επηρεάζει, ή ακόμα και απειλεί τη ζωή του καθενός με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ο κορονοϊός και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, αναγκάζουν τους περισσότερους να παραμείνουν σπίτι με σκοπό το κοινό καλό. Ας δούμε, λοιπόν, έναν κατάλογο των καλύτερων πανδημικών ταινιών που έχουν κυκλοφορήσει, ώστε να περάσετε την ώρα σας, άλλα και να παραμείνετε στο “κλίμα των ημερών”.

1. Contagion

Φόβος και μια ψυχρή κοινωνιολογική μελέτη του τι κάνουν οι καθημερινοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια μιας αρκετά ρεαλιστικής φαινομενικής πανδημίας. Το Contagion του Steven Soderbergh είναι γνωστό για τον τρομακτικό θάνατο της Gwyneth Paltrow στην αρχή της ταινίας, γεγονός που μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η φανταστική ασθένεια που εξαπλώνεται στη Γη είναι εξαιρετικά σοβαρή.

2. Children Of Men (Τα παιδιά των ανθρώπων)

Μια μυστηριώδης ασθένεια έκανε κάθε γυναίκα να μην μπορεί να κυοφορήσει για σχεδόν 20 χρόνια με αποτέλεσμα να μην γεννηθούν νέα παιδιά. Ο κόσμος έχει καταρρεύσει, αλλά υπάρχει μια ελπίδα για την ανθρωπότητα στο πρόσωπο μιας νεαρής πρόσφυγα.

3. Outbreak

Το outbreak μιλάει για μια φανταστική πόλη που τίθεται σε καραντίνα εξαιτίας μιας πανδημίας, και επικεντρώνεται στο πώς η στρατιωτική ηγεσία, οι ιατροί και οι επιστήμονες συγκρατούν τους μολυσμένους, από μια εξαιρετικά τρομακτική ασθένεια, ανθρώπους.

4. Cargo

Το Cargo είναι μια ταινία επιβίωσης για ένα άντρα που προσέχει ένα μωρό εν μέσω μιας πανδημία ζόμπι. Δεν νομίζουμε πως χρειάζεται άλλη περιγραφή.

5. Los últimos días (The Last Days)

Μια Ισπανική ταινία, βραβευμένη με βραβείο Goya. Μια πανδημία έχει μεταδοθεί σε όλη την ανθρωπότητα, κάνοντας τους ανθρώπους να γίνουν τόσο αγοραφοβικοί, που πραγματικά πεθαίνουν αν αναγκαστούν να βγουν έξω.

5+1. Gamgi (The Flu)

Σε αυτή την Νοτιοκορεάτικη ταινία, ένα σοβαρά θανατηφόρο στέλεχος του ιού H5N1 ξεκινά στην πόλη του Bundang, σκοτώνοντας όσους το κολλάνε μέσα σε 36 ώρες. Ένας πληθυσμός σχεδόν ενός εκατομμυρίου κινδυνεύει ξαφνικά να εξαφανιστεί μαζικά.

Πηγή: Vulture

Πες μας την άποψη σου..