6+1 Ταινίες για το Πάσχα!

Η εβδομάδα των παθών και του Πάσχα αποτελούν πάντα μια ευκαιρία για θρησκευτικές και ιστορικές υπερπαραγωγές. Mέρες που αποκτούν βαθύτερο νόημα. Μέρες κατάνυξης, περισυλλογής και ανάτασης, μέρες υψηλής έμπνευσης για τους δημιουργούς

1. Μπεν Χουρ (1959)

Η οδύσσεια του Εβραίου άρχοντα που, σ’ ένα γύρισμα της μοίρας γίνεται σκλάβος, ανακαλύπτει το χριστιανισμό, χάνει όλους τους δικούς του και μόνος πια κερδίζει τη μάχη με το πεπρωμένο σε μία ιστορική αρματοδρομία, παραμένει στη λίστα των πιο επιτυχημένων εμπορικά παραγωγών όλων των εποχών.

2. Silence (2016)

Η ταινία περιγράφει το ταξίδι δύο Πορτογάλων ιερέων στην εχθρική, για τους Χριστιανούς, Ιαπωνία του 1639. Μια συναρπαστική εξερεύνηση της προσωπικής έναντι της δογματικής πίστης, που με την ιδιαίτερη ιστορία της αγγίζει το απίστευτα μεγάλο ερώτημα για το ποια είναι η αξία της πνευματικής πίστης σε έναν κόσμο που δεν έχει καμία ανάγκη για αυτή.

Κριτική Ταινίας : Silence

3. Το Κατα Ματθαίον Ευαγγέλιο (1964)

Η ταινία που χαρακτηρίστηκε από τους απανταχού κριτικούς ως το αριστούργημα του Πιερ Πάολο Παζολίνι , βασισμένη στο ευαγγέλιο του Αποστόλου Ματθαίου. Μία συγκλονιστική μαρτυρία Πίστης, από έναν άθεο. Ο Παζολίνι ακολουθεί πιστά τη δομή του Κατά Ματθαίου Ευαγγελίου και χρησιμοποιεί αποκλειστικά το κείμενό του, χωρίς να προσθέτει ούτε λέξη δική του.

4. Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου (1965)

Η Γέννηση του Ιησού στη φάτνη της Βηθλεέμ, η φυγή στην Αίγυπτο, τα παιδικά και νεανικά χρόνια, η Βάφτιση στον Ιορδάνη ποταμό, η συνάντηση με τους μαθητές, η διδασκαλία, τα θαύματα, η είσοδος στην Ιερουσαλήμ, ο Μυστικός Δείπνος, η σύλληψη, η Σταύρωση, η Ανάσταση και η Ανάληψη.

5. Ο Χιτών (1953)

Ο Ρωμαίος αξιωματικός Μάρκελλος Γάλλιος, που επέβλεψε τη σταύρωση του Ιησού, βασανίζεται από τύψεις και οι γιατροί του αυτοκράτορα Τιβέριου τον συμβουλεύουν να βρει τον χιτώνα του Χριστού, ώστε να θεραπευτεί από τα βασανιστικά οράματά του.

Παρά το γεγονός ότι η εστίαση της ταινίας δεν είναι άμεσα στην ζωή του Ιησού, το επίκεντρό της τοποθετείται ακριβώς επάνω στον Κύριο και το κήρυγμα του.

6. Τα Πάθη (2004)

Μια ταινία που Mel Gibson που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις… Ασχολείται αποκλειστικά με τις τελευταίες δώδεκα ώρες από τη ζωή του Χριστού μέσα από τα τέσσερα Ευαγγέλια. Κατά τη διάρκεια της ταινίας, ο σκηνοθέτης κάνει σύντομες αναδρομές στα παιδικά Του χρονιά και την πορεία της τρίχρονης διδασκαλίας Του. Οι διάλογοι είναι αποκλειστικά στην ανακατασκευασμένη αραμαϊκή γλώσσα, στη δημώδη εβραϊκή και στη λατινική.

6+1. Mary Magdalene (2018)

Ένα βιβλικό δράμα για την αγάπη και την αφοσίωση. Ουσιαστικά, η εξιστόρηση των παθών του Ιησού από την προοπτική και τη ματιά μιας εκ των διασημότερων μαθητριών του.

Κριτική Ταινίας : Mary Magdalene

 

Καλό Πάσχα!

Πες μας την άποψη σου..