Avengers: Endgame, Η διαδρομή προς την Τελευταία Πράξη

Το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (Marvel Cinematic Universe) έρχεται να κλείσει τον πρώτο κύκλο 22 ταινιών, το Infinity Saga (Έπος της Αιωνιότητας) όπως ονομάστηκε επίσημα, με την Τελευταία πράξη μιας εντυπωσιακής ιστορίας. To αμερικανικό franchise που κατάφερε να αναδειχθεί η πιο επικερδής σειρά ταινιών στην ιστορία του κινηματογράφου, συγκεντρώνοντας πάνω από 18 δις σε έσοδα μόνο από τις ταινίες, ξεκίνησε με αρνητικούς οιωνούς, αλλά κατάφερε να καταρρίψει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ας ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία του.

Φάση Ένα

Iron Man

Η πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε στο MCU ήταν η ταινία Iron Man το 2008, η οποία και ξεκίνησε την πρώτη φάση του σύμπαντος. O Robert Downey Jr μας συστήνεται ως Tony Stark, γίνεται Iron Man για να επιβιώσει και στο τέλος της ταινίας, ο Nick Fury θέλει να του μιλήσει για το όλο concept των Εκδικητών.

The Incredible Hulk (Ο Απίθανος Hulk)

Η ιστορία του Bruce Banner. O Edward Norton θα αντικατασταθεί αργότερα απο τον Mark Ruffalo, αλλά η ταινία παραμένει μέρος του σύμπαντος.

Iron Man 2

Ο Tony Stark επιστρέφει, διαμορφώνει και καθιερώνει το σύμπαν.

Thor

Το οικογενειακό δράμα του θεού Thor, ο αδερφός του Loki και το Asgard, προετοιμάζουν για πρώτη φορά το σύμπαν για τον ερχομό των Εκδικητών.

Captain America: The First Avenger (Ο Πρώτος Εκδικητής: Captain America)

Η ιστορία του Captain America μας μεταφέρει στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς ο Steve Rogers μεταμορφώνεται σε έναν υπεράνθρωπο στρατιώτη.

Marvel’s The Avengers (Οι Εκδικητές)

Η ομάδα υπερηρώων που χρειάστηκε έξι ταινίες και τέσσερα χρόνια για την παραγωγή της, Οι Εκδικητές, έρχεται και αναταράζει το διεθνές box office. O Iron Man, ο Captain America, ο Thor, και ο Hulk μαζί με τη Μαύρη Χήρα και τον Hawkeye, ενώνονται ενάντια σε έναν κοινό εχθρό, τον Loki…ή έτσι τουλάχιστον νομίζουν, αφού στην πραγματικότητα και όπως θα μάθουμε αργότερα, ο Thanos κρύβεται ήδη πίσω από όλα.

Φάση Δύο

Iron Man 3

Μετά τα γεγονότα των Εκδικητών, ο αγαπημένος σε όλους Iron Man έρχεται να κλείσει την τριλογία του, με μια ιστορία εκδίκησης, κρίσεων πανικού και ηρωισμού.

Thor: The Dark World (Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος)

Τα αδέλφια Thor και Loki συνεχίζουν να ζουν το οικογενειακό τους δράμα. Ο Loki τιμωρείται, χάνουν την μητέρα τους και, στο τέλος, ενώνονται απέναντι στον κοινό εχθρό. Για λίγο…γιατί είναι o Loki..

Captain America: The Winter Soldier (Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα)

Ένα πολιτικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Steve Rogers και τον αιώνιο φίλο του, Bucky Barnes, που κυκλοφορεί με το όνομα Winter Soldier.

Guardians of the Galaxy (Οι Φύλακες του Γαλαξία)

Το MCU αλλάζει διάθεση, ύφος και έχει επιτέλους μια ταινία που διαδραματίζεται, σχεδόν εξ ολοκλήρου, στο διάστημα.

Avengers: Age of Ultron (Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron)

Οι Εκδικητές ενώνονται ξανά, αυτή τη φορά ενάντια στην ίδια τους τη δημιουργία…ο Thanos όμως παραμονεύει.

Ant-Man

Ο Scott Lang είναι απλά ένας διαρρήκτης που αγαπάει πολύ την κόρη του, αλλά και ο κατάλληλος άνθρωπος να χειριστεί την πιο έξυπνη και περίεργη στολή του κόσμου.

Φάση Τρία

Captain America: Civil War (Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος)

Ο Captain America και ο Iron Man διαφωνούν, έρχονται σε ρήξη και οι Εκδικητές χωρίζονται σε στρατόπεδα.

Doctor Strange

Ώρα για λίγη μαγεία. Ο γιατρός Dr. Stephen Strange χάνει τα πάντα.. και τα ξαναβρίσκει μέσα του..

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (Φύλακες του Γαλαξία 2)

Ο Peter Quill βρίσκει τον πατέρα του, ο οποίος όμως δεν είναι τόσο cool όσο περίμενε.

Spider-Man: Homecoming (Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του)

Ο φιλικός Spider-Man της γειτονιάς αποτελεί επιτέλους μέρος του MCU και είναι ένας έφηβος γεμάτος αμφιβολίες, όνειρα και μια ιδιαίτερη σχέση με τον Tony Stark.

Thor: Ragnarok

Το οικογενειακό δράμα καλά κρατεί. Αυτή την φορά, τα δύο αδέλφια έρχονται αντιμέτωπα με την αδερφή τους, τη θεά του θανάτου Hela, περνούν διάφορα και στο τέλος ενώνονται και πάλι, αφού καταστρέφουν το Asgard. Αλλά ο Loki παίρνει μαζί του κάτι που δεν έπρεπε..

Black Panther

Wakanda Forever. Το Black Panther είναι μια έξυπνη, πολύχρωμη και εντυπωσιακή ταινία.

Avengers: Infinity War (Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας)

Ο Thanos είναι εδώ, κανένας ήρωας δεν τον σταματάει και καταφέρνει να σκοτώσει τον μισό πληθυσμό του σύμπαντος, και φυσικά και της Γης.

Ant-Man and the Wasp (Ο Ant-Man και η Σφήκα)

Ο Ant-Man μαθαίνει για το Quantum Realm και χάνεται μέσα σε αυτό…κυριολεκτικά.

Captain Marvel

Η ιστορία της πιλότου Carol Danvers, της πρώτης γυναίκας με δική της ταινία στο MCU, και το πώς υπήρξε η έμπνευση για τους Εκδικητές.

Avengers: Infinity War (Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη)

Οι επιζώντες Εκδικητές και οι σύμμαχοί τους πρέπει να ενωθούν για να ανατρέψουν την καταστροφή που προκάλεσε ο Thanos…

Πες μας την άποψη σου..