Κριτική ταινίας : Anyone But You (Λατρεύω να σε μισώ)

Το Anyone But You (Λατρεύω να σε μισώ) του Will Gluck αγκαλιάζει τη νοσταλγία της ρομαντικής κομεντί με μια σύγχρονη πινελιά.

Στην κωμωδία Λατρεύω να σε μισώ (Anyone But You), η Bea και ο Ben μοιάζουν να είναι το ιδανικό ζευγάρι, αλλά μετά από ένα απίστευτο πρώτο ραντεβού κάτι συμβαίνει και η καυτή μεταξύ τους έλξη τους παγώνει. Η μοίρα, όμως, τα φέρνει έτσι και βρίσκονται και οι δύο καλεσμένοι σε ένα γάμο στη μακρινή Αυστραλία όπου, κάνουν ό,τι θα έκανε κάθε ενήλικος, παριστάνουν το ζευγάρι.

Παρά το τυπικό καλούπι της ρομαντικής κομεντί, το Anyone But You εκπλήσσει ευχάριστα. Η ταινία δεν παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά, αγκαλιάζει τις ατέλειες της και προσφέρει αβίαστα γέλιο. Σε μια σύγχρονη εκδοχή, εμπνευσμένη από το “Πολύ κακό για το τίποτα” του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, η ταινία ενσωματώνει στοιχεία του έργου στο σενάριο, κυρίως μέσω των χαρακτήρων. Ενώ η ενσωμάτωση της πλοκής του Σαίξπηρ είναι επιτυχημένη σε μεγάλο βαθμό, ορισμένες πτυχές δυσκολεύονται να μεταφραστούν σε σύγχρονες συνθήκες. Η εστίαση στους Bea και Ben είναι ελκυστική, αλλά η ταινία θα μπορούσε να είχε εμβαθύνει σε θέματα όπως η οικογενειακή πίεση και οι κοινωνικές προσδοκίες, για μια πιο αποχρωματισμένη εξερεύνηση των χαρακτήρων.

Αν και δεν είναι πρωτοποριακή, η ταινία Anyone But You προσφέρει μια διασκεδαστική και ικανοποιητική εμπειρία ρομαντικής κομεντί. Αν κάποιος ψάχνει μια απλή, κλισέ και αστεία ταινία για χαλάρωση και λίγα γέλια, αυτή είναι η σωστή επιλογή. Βρίσκει ανταπόκριση στο κοινό, συνδυάζοντας το χιούμορ, τη χημεία των πρωταγωνιστών και ένα διασκεδαστικό soundtrack και, παρά τον τυπικό της χαρακτήρα, το Anyone But You επιτυγχάνει μια feel-good εμπειρία που θυμίζει τη χρυσή εποχή των ρομαντικών κομεντί.

Παρά τα ελαττώματά της, η ταινία Anyone But You (Λατρεύω να σε μισώ) του Will Gluck αποτελεί μια απολαυστική προσθήκη στο είδος των ρομαντικών κομεντί. Η δύναμή της έγκειται στην εξισορρόπηση του χιούμορ, της χημείας των πρωταγωνιστών και της γνώριμης ιστορίας.

Σκηνοθεσία:Will Gluck

Πρωταγωνιστούν: Glen Powell, Sydney Sweeney, Alexandra Shipp, Nat Buchanan

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..