Κριτική Ταινίας : Black Panther: Wakanda Forever

Το Black Panther: Wakanda Forever του Ryan Coogler είναι μια πολύ συναισθηματική, δυνατή και συναρπαστική ταινία.

Μετά τον θάνατο του Βασιλιά T’Challa, η βασίλισσα Ramonda, η πριγκίπισσα Shuri, ο M’Baku, η Okoye και οι ελίτ πολεμίστριες Dora Milaje, αγωνίζονται για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Όταν ο Namor, ο βασιλιάς ενός κρυμμένου υποθαλάσσιου έθνους, τους προειδοποιεί ότι πλησιάζει μία παγκόσμια απειλή που σκοπεύει να αντικρούσει με δυσάρεστες μεθόδους, οι κάτοικοι της Wakanda ενώνουν τις δυνάμεις τους, με την ατρόμητη πολεμίστρια Nakia και τον Everett Ross, ώστε να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το βασίλειο της Wakanda.

Μια από τις πιο τονικά και οπτικά συνεπείς ταινίες του MCU. Το Wakanda Forever είναι μια πολύ δυνατή ταινία από πολλές απόψεις και είναι γεμάτη εγκάρδιες και συναισθηματικές σκηνές. Η απώλεια του Chadwick Boseman επηρεάζει έντονα την ταινία αλλά, αν και είναι εμφανές ότι η θλίψη της ταινίας και της πραγματικότητας δεν μπορεί να διαχωριστεί, υπάρχει μια ισορροπία σε όλη την ταινία που καταφέρνει πέρα από το να συγκινεί, να διασκεδάζει.

Η δράση είναι συναρπαστική και σεναριακά, έπειτα από κάποιες μέτριες προσπάθειες για πρωτοτυπία που έγιναν από την εταιρεία, επιστρέφει στην παραδοσιακή και επιτυχημένη φόρμα της Marvel. Στα αδύνατα σημεία της ταινίας είναι η πολύ μεγάλη διάρκεια και ορισμένα οπτικά εφέ, τα οποία δεν έχουν την ποιότητα που υπάρχει σε τόσο μεγάλες παραγωγές.

Το Black Panther: Wakanda Forever του Ryan Coogler ίσως είναι η ταινία με το μεγαλύτερο συναισθηματικό βάρος στο franchise του MCU.

Σκηνοθεσία: Ryan Coogler

Πρωταγωνιστούν: Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Richard Schiff, Tenoch Huerta, Winston Duke, Dominique Thorne, Florence Kasumba, Michaela Coel, Alex Livinalli, Angela Bassett

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..