Κριτική Ταινίας : Black Widow

Τo Black Widow της Cate Shortland δεν ξεφεύγει από την φόρμα της Marvel. Εντυπωσιακές σκηνές δράσης, συναισθηματικές και κωμικές σκηνές αποχαιρετούν όχι τόσο εμπνευσμένα μια από τις σημαντικότερες ήρωες του σύμπαντος.

Μία επικίνδυνη συνωμοσία φέρνει τη Natasha Romanoff, γνωστή ως Black Widow, αντιμέτωπη με τις ρίζες της. Ένας αντίπαλος την καταδιώκει ανελέητα και η Natasha θα βρεθεί να παλεύει με το κατασκοπικό παρελθόν της, αλλά και τις διαλυμένες σχέσεις που άφησε πίσω της πριν γίνει μία από τους Εκδικητές.

Η “εισαγωγική ταινία” της τέταρτης φάσης του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, μοιάζει περισσότερο ως μια ταινία της πρώτης φάσης που άργησε δέκα χρόνια. Συναισθηματική, με θέμα την οικογένεια, άλλα και με ένα διαφορετικό χιούμορ από το συνηθισμένο του σύμπαντος, το δυνατό της κομμάτι είναι οι σκηνές δράσης και το εκπληκτικό καστ της που παγιδεύεται σε μια ήπια ιστορία.

Η Scarlett Johansson είναι εξαιρετική, δίνει εμφανώς την σκυτάλη στην Florence Pugh, η όποια κλέβει την παράσταση και δείχνει ότι αποτελεί το μέλλον. Οι άλλοι υποστηρικτικοί ρόλοι των Ray Winstone και Rachel Weiss συμπληρώνουν την ταινία καλά, ενώ ο κακός θυμίζει έντονα πρώτη φάση όπως και πολλά σημαία της ταινίας, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό.

To Black Widow της Cate Shortland λειτουργεί περισσότερο ως υποχρέωση παρά ως σημαντικό κομμάτι του σύμπαντος της Marvel, δεν παύει όμως να είναι διασκεδαστικό και εντυπωσιακό.

Σκηνοθεσία:Cate Shortland

Πρωταγωνιστούν:Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour, O-T Fagbenle, Olga Kurylenko, William Hurt, Ray Winstone και Rachel Weisz

Στους θερινούς κινηματογράφους και στο Disney+

Πες μας την άποψη σου..