Κριτική Ταινίας : Cruella

© 2021 Disney. All rights reserved.

Το Cruella του Craig Gillespie είναι ένα περίεργο μείγμα που έχει λίγο από όλα, μια τυπική Disney ταινία πολύ όμορφα γυρισμένη και εκκεντρική, αλλά όχι τόσο ώστε να είναι διαφορετική.

Το “Cruella”, το οποίο διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1970 στο Λονδίνο του πανκ ροκ, ακολουθεί μια νεαρή που ονομάζεται Estella, ένα έξυπνο και δημιουργικό κορίτσι που αποφασίζει να απόκτηση φήμη με τα σχέδια  της. Γίνεται φίλη με δύο νεαρούς κλέφτες που εκτιμούν την όρεξή της για αναταραχές και μαζί μπορούν να οικοδομήσουν μια ζωή στους δρόμους του Λονδίνου. Μια μέρα, η αισθητική της Estella τραβά το βλέμμα της βαρόνης von Hellman, ενός θρύλου της μόδας που είναι καταστροφικά κομψή και τρομακτικά haute. Αλλά η σχέση τους ξεκινά μια πορεία γεγονότων και αποκαλύψεων που θα κάνουν την Estella να αγκαλιάσει την κακή πλευρά της και να γίνει η άγρια, μοντέρνα και εκδικητική Cruella.

Ο τόνος και το εξαιρετικό στιλ της ταινίας είναι αρκετά για να την κάνουν μια οπτική απόλαυση. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει κανένα λάθος, ίσως πέρα από την προσπάθεια εξανθρωπισμού μια γυναίκας που στο μέλλον θα θέλει να σκοτώνει σκυλιά για να τα κάνει παλτό. Το σενάριο, όμως, είναι αρκετά έξυπνο, ώστε να μην καθαγιάζει τις πράξεις της αλλά ούτε να λειτουργεί ως prequel του απόλυτου κακού. Είναι εμφανές ότι πρόκειται για μια ταινία που βγαίνει από την “μηχανή” της Disney. Νεκροί γονείς, εκδίκηση, όλα είναι κάτι που έχουμε ξαναδεί. Απλά εδώ προσφέρονται με υπέροχα κοστούμια και μια εντυπωσιακή μουσική επένδυση.

Η Emma Stone είναι μια εντυπωσιακή Cruella, όμως η Cruella που ταιριάζει σε αυτή την ταινία και όχι ο υπερβολικά βιτριολικός χαρακτήρας που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν. Ένας περίπλοκος χαρακτήρας, ίσως και λίγο περισσότερο θυματοποιημένος. Εξαιρετική η Emma Thompson ως Βαρόνη, αλλά και το υπόλοιπο καστ. Το μόνο που ίσως χτυπάει οπτικά είναι η χρήση του CGI σε κάποιες στιγμές.

Το Cruella του Craig Gillespie είναι ένα διασκεδαστικό και εντυπωσιακό ταξίδι στη βιομηχανία της μόδας και στο παρελθόν μιας εμβληματικής κακιάς, μέσα από την ματιά της Disney.

Σκηνοθεσία: Craig Gillespie

Πρωταγωνιστούν: Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry, Paul Walter Hauser, Emily Beecham, Kirby Howell-Baptiste και Mark Strong

 

Στην πλατφόρμα της Disney+

Πες μας την άποψη σου..