Κριτική Ταινίας : It: Chapter Two

Το It: Chapter Two (Το Αυτό: Κεφάλαιο 2) του Andy Muschietti είναι μια διασκεδαστική, τρομακτική και καλοφτιαγμένη ταινία που διατηρεί τη γοητεία της πρώτης με μια αίσθηση σουρεαλιστικής νοσταλγίας, αλλά μοιάζει αδέξια στον σχεδιασμό της και δεν μπορεί να λειτουργήσει ως αυτόνομη.

Κάθε 27 χρόνια, το κακό επισκέπτεται την πόλη του Ντέρι. Στο δεύτερο κεφάλαιο, τρεις δεκαετίες μετά, οι δρόμοι των κεντρικών χαρακτήρων διασταυρώνονται και πάλι. Μπορεί οι φίλοι από το Κλαμπ των Χαμένων να έχουν μεγαλώσει και να έχουν φύγει μακριά, αλλά ένα κρίσιμο τηλεφώνημα τους φέρνει πίσω, εκεί όπου όλα ξεκίνησαν.

Το δεύτερο κεφάλαιο της τεράστιας επιτυχίας που επανήλθε το 2017, μοιάζει να αντλεί την έμπνευσή του από ταινίες τρόμου της δεκαετίας του ’80. Με αρκετά καλό αλλά παράξενο ρυθμό, γεμάτο με αναδρομές και όχι τόσο επικεντρωμένο όσο η πρώτη ταινία, αλλά και με εκτεταμένη χωρίς λόγο διάρκεια, έχει ένα κάπως βιαστικό σενάριο που στηρίζεται περισσότερο στην προσπάθεια να μπορέσει να χωρέσει όσα περισσότερα γίνεται παρά να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη ιστορία.

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της ταινίας είναι ότι αντικαθιστά τους πρωταγωνιστές παιδιά της πρώτης με ενήλικες, χωρίς να καταφέρνει να δημιουργεί την ίδια χημεία μεταξύ της ομάδας, παρόλο που οι αστείες στιγμές της εξακολουθούν να λειτουργούν εξαιρετικά. Κινηματογραφικά και τεχνικά το It: Chapter Two είναι εξαιρετικό, με τη μουσική επένδυση και τον τρόπο που αναμιγνύεται ο ήχος να ξεχωρίζει και να προσφέρει πολύ στο σύνολο της ταινίας. Το ίδιο ισχύει και για τα οπτικά εφέ, όπως και το CGI, που καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της ταινίας, άλλα λειτουργούν εξαιρετικά.

Οι ενήλικες ηθοποιοί συνεχίζουν ικανοποιητικά την ιστορία από εκεί που σταμάτησε, με τον Bill Hader να κλέβει την παράσταση και τον James McAvoy να προσφέρει μια αρκετά καλή ερμηνεία, χωρίς όμως να μπορούν να αναπτύξουν μεταξύ τους τη χημεία των παιδιών που διαδέχονται. Ο Bill Skarsgard εξακολουθεί να εντυπωσιάζει ως Pennywise, ισορροπώντας τέλεια αυτή την παιχνιδιάρικη απειλή και δημιουργώντας μια εικόνα φιλόδοξη και εντυπωσιακή, αν και αυτή τη φορά βασίζεται περισσότερο στο CGI.

Το It: Chapter Two (Το Αυτό: Κεφάλαιο 2) του Andy Muschietti είναι μια παράξενη και γεμάτη ταινία τρόμου που καταφέρνει τον σκοπό της συνδέοντας όμορφα τις ιστορίες, αλλά αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση.

Σκηνοθεσία: Andy Muschietti

Πρωταγωνιστούν: James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Hader, Isaiah Mustafa, James Ransone, Jay Ryan, Andy Bean και Bill Skarsgard

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..