Κριτική Ταινίας : Promising Young Woman

Το Promising Young Woman (Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα) της Emerald Fennell είναι μια στιλιστικά άρτια και ζοφερά ρεαλιστική μαύρη κωμωδία.

Όλοι πίστευαν ότι η Κέισι ήταν μία υποσχόμενη νέα γυναίκα…μέχρι που ένα μυστηριώδες γεγονός άλλαξε τελείως το μέλλον της. Αλλά τίποτα στη ζωή της δεν είναι όπως δείχνει: είναι σατανικά έξυπνη, γοητευτικά πονηρή και ζει μια άλλη μυστική ζωή κάθε βράδυ. Μια αναπάντεχη συνάντηση θα της δώσει την ευκαιρία να διορθώσει ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν.

Εντυπωσιακή, με υπέροχους ηθοποιούς και ερμηνείες, μια ικανοποιητική αφήγηση, απίστευτα και έγκαιρα ενοχλητική, το Promising Young Woman είναι μια κλισέ, αλλά σωστά δοσμένη ιστορία εκδίκησης. Η αμφισβητήσιμη ηθική του κύριου χαρακτήρα, οι ποπ αναφορές αλλά και ο κωμικός τρόπος αντιμετώπισης πολύ σοβαρών σκηνών, δίνουν στην ταινία τη διάσταση της μαύρης κωμωδίας, χωρίς να την κάνουν όμως ποτέ πραγματικά ευχάριστη.

Η ταινία λέει μια σημαντική ιστορία, χωρίς όμως να προκαλεί συναισθήματα λύπης ή συμπάθειας. Η Carey Mulligan πραγματικά ξεχωρίζει στον πολυδιάστατο ρόλο της, δίνοντας μια αντικειμενικά καλή ερμηνεία. Το υπόλοιπο cast, που αποτελείται από τους Bo Burnham, Alison Brie και άλλους, τη συνοδεύει εξαιρετικά.

Το Promising Young Woman (Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα) της Emerald Fennell είναι μια όμορφη, ενοχλητική και ηθικά φιλόδοξη ταινία.

Σκηνοθεσία: Emerald Fennell

Πρωταγωνιστούν: Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie, Clancy Brown, Jennifer Coolidge, Laverne Cox, και Connie Britton

Στους θερινούς κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..