Κριτική Ταινίας : Space Jam: A New Legacy

Το Space Jam: A New Legacy (Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά) του Malcolm D. Lee είναι ένα διασκεδαστικό μίγμα σύγχρονης ποπ κουλτούρας, Looney tunes και καλών οπτικών εφέ, αλλά μόνο αυτό.

Ο LeBron James καλείται να διορθώσει τη σχέση με το μικρότερο γιο του, με τον οποίο κινδυνεύει να αποξενωθεί εξαιτίας της εμμονής του μπαμπά Τζέιμς με το μπάσκετ. Το πάθος όμως του αγοριού βρίσκεται στα βιντεοπαιχνίδια, κάτι που για να καταλάβει ο πρωταθλητής NBA θα πρέπει να το αποδείξει σε έναν αγώνα δίχως αύριο με τον Μπαγκς Μπάνι, τον Ντάφι Ντακ, τον Τουίτι και όλα τα υπόλοιπα Looney Tunes στην πεντάδα του.

Το νέο Space Jam θα μπορούσε να είναι μια συνέχεια της προηγούμενης ταινίας, ή έστω να έχει πραγματική ιστορίααντί να είναι μια ταινία χωρίς ψυχή, με την WB να αναμιγνύει ό,τι έχει σε πνευματικό δικαίωμα σε ένα μεγάλο χάος. Τα Looney όμως θα είναι πάντα διασκεδαστικά και ο ίδιος ο LeBron είναι ένας αστείος άνθρωπος χωρίς καν να προσπαθεί. Απλά η ταινία δημιουργήθηκε για να ξυπνήσει μνήμες και όχι για να υπάρχει ως αυτόνομη ή, έστω, να προσθέσει κάτι στην ιστορία.

Ο LeBron είναι καλύτερος ηθοποιός από τον Jordan, ενώ η ψεύτικη οικογένεια και το σπίτι έχουν πολύ περισσότερο νόημα από ό,τι στο πρωτότυπο. Το καλύτερο κομμάτι της ταινίας, όμως, είναι ο Don Cheadle ως “κακός”.

Το Space Jam: A New Legacy (Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά) του Malcolm D. Lee είναι νοσταλγικό, αλλά παραφορτωμένο ψηφιακό χάος.

Σκηνοθεσία: Malcolm D. Lee

Πρωταγωνιστούν: LeBron James, Don Cheadle, Khris Davis, Sonequa Martin-Green, Cedric Joe, Jeff Bergman, Eric Bauza και Zendaya

Στην πλατφόρμα του HBO

Πες μας την άποψη σου..