Κριτική Ταινίας : Uncharted

Το Uncharted του Ruben Fleischer είναι μια απλή, φορμουλαϊκή ταινία δράσης.

Ο ερασιτέχνης κλέφτης Nathan Drake στρατολογείται από τον έμπειρο κυνηγό θησαυρών Victor “Sully” Sullivan ια την εύρεση του χαμένου θησαυρού του Ferdinand Magellan πριν από 500 χρόνια. Αυτό που ξεκινά ως μια απλή ληστεία για το δίδυμο, γίνεται μια πολυταξιδεμένη περιπέτεια να φτάσουν πρώτοι πριν τον αδίστακτο Moncanda ο οποίος και θεωρεί πως είναι ο νόμιμος κληρονόμος του.

Η ταινία έχει τόσες πολλές διασκεδαστικές στιγμές που είναι εύκολο να παραβλέψουμε το πόσο προβλέψιμή είναι. Θέτει γερές βάσεις για ένα νέο franchise, που έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται το είδος : ένα χαρισματικό πρωταγωνιστή, απλό διάλογο και συναρπαστικές over the top σκηνές δράσης.

Η δυναμική μεταξύ του Tom Holland και του Mark Wahlberg είναι αρκετά καλή. Ο Holland έρχεται από μια μεγάλη επιτυχία και είναι δύσκολο να μην “θυμίζει” τον Peter Parker σε κάποιες σκηνές. Αλλά, είναι αρκετά ικανός σε αυτούς τους ρόλους που γρήγορα το ξεχνάς. Ο Antonio Banderas είναι απίστευτα υποχρησιμοποιημένος και απλώς υποδύεται τον τυπικό κακό.

Το Uncharted του Ruben Fleischer δεν επαναπροσδιορίζει το είδος…αλλά είναι μια ευχάριστη  περιπέτεια.

Σκηνοθεσία: Ruben Fleischer

Πρωταγωνιστούν: Tom Holland, Mark Wahlberg, Victor Sullivan, Sophia Ali, Tati Gabrielle και Antonio Banderas

Πες μας την άποψη σου..