Το Just Mercy διατίθεται δωρεάν για να εκπαιδεύσει τους θεατές σχετικά με τον συστημικό ρατσισμό!

Η Warner Bros διαθέτει την ταινία Just Mercy (Αγώνας για Δικαιοσύνη) του Destin Daniel Cretton, η οποία κυκλοφόρησε στα τέλη του 2019, για δωρεάν ενοικίαση καθ’όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, με σκοπό να εκπαιδεύσει τους θεατές σχετικά με τον συστημικό ρατσισμό.

Η ταινία μεταφέρει στην οθόνη την αληθινή ιστορία του δικηγόρου Bryan Stevenson, ο οποίος αγωνιζόταν για τους φυλακισμένους που δεν είχαν επαρκή εκπροσώπηση, και επικεντρώνεται κυρίως στη σχέση μεταξύ του Stevenson και του Walter McMillian, ενός αθώου, καταδικασμένου σε θάνατο χωρίς καμία απόδειξη.

Στην ανακοίνωση της η Warner Bros δήλωσε:

Πιστεύουμε στη δύναμη της ιστορίας. Η ταινία μας Just Mercy, βασισμένη στο έργο ζωής του δικηγόρου πολιτικών δικαιωμάτων Bryan Stevenson, είναι ένας πόρος που μπορούμε ταπεινά να προσφέρουμε σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τον συστημικό ρατσισμό που μαστίζει την κοινωνία μας. Για τον Ιούνιο, το Just Mercy θα είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση δωρεάν σε ψηφιακές πλατφόρμες στις ΗΠΑ.

Για να είμαστε ενεργά μέρος της αλλαγής που η χώρα μας επιδιώκει απεγνωσμένα, σας ενθαρρύνουμε να μάθετε περισσότερα για το παρελθόν μας και τις αμέτρητες αδικίες που μας οδήγησαν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες, τους αφηγητές και τους υποστηρικτές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της ταινίας. Παρακολουθήστε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Bryan Stevenson και το έργο του στην πρωτοβουλία Equal Justice, επισκεφθείτε το EJI.org.

Διαβάστε την κριτική για την ταινία Just Mercy (Αγώνας για Δικαιοσύνη)  εδώ.

Σκηνοθεσία: Destin Daniel Cretton

Πρωταγωνιστούν: Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Rob Morgan, Tim Blake Nelson, Rafe Spall και Brie Larson.

Πες μας την άποψη σου..