Κριτική Ταινίας : Bones And All

Το Bones And All του Luca Guadagnino είναι μια νεανική ταινία αγάπης και τρόμου, επιφανειακή και ιδιαίτερη ταυτόχρονα· δεν καταλαβαίνεις αν είναι πολύ έξυπνη ή αν απλά θέλει να δείχνει πως είναι.

Το “Bones and All” είναι η ιστορία αγάπης ανάμεσα στην Μάρεν, μία νεαρή γυναίκα που μαθαίνει πως να επιβιώνει στο περιθώριο της κοινωνίας, και τον Λι έναν ακραίο και στερημένο τυχοδιώκτη… οι οποίοι συναντιούνται και ενώνονται για μια οδύσσεια χιλιομέτρων που τους οδηγεί στις περιφερειακές διαδρομές, στα κρυφά περάσματα και στις παγίδες της Αμερικής του Ρόναλντ Ρίγκαν. Όμως, παρά το γεγονός ότι καταβάλλουν τις καλύτερες προσπάθειές τους, όλοι οι δρόμοι οδηγούν πίσω στο τρομακτικό παρελθόν τους και σε μια τελική στάση που θα καθορίσει αν η αγάπη τους μπορεί να επιβιώσει από την διαφορετικότητά τους.

Εάν ξεπεράσουμε τον κανιβαλισμό (που μάλλον λειτουργεί ως αλληγορία για τον εθισμό ή τη σεξουαλικότητα), είναι ένα όμορφο και συναισθηματικό ταξίδι για δύο ερωτευμένα άτομα. Όμως, ακόμα και αν ξεπεράσουμε τον κανιβαλισμό, δύσκολα μπορούμε να ξεπεράσουμε την επίπεδη ατμόσφαιρα της ταινίας. Οι χαρακτήρες είναι αρκετά ρηχοί· πέραν δηλαδή του ότι τρώνε ανθρώπους, δεν έχουν κάτι άλλο ενδιαφέρον.

Η κινηματογράφηση και η σκηνοθεσία είναι υπέροχες και οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές. Χωρίς να έχουν ιδιαίτερη χημεία μεταξύ τους, οι Taylor Russell και Timothée Chalamet είναι πολύ καλοί, ο κάθε ένας στον ρόλο του, ενώ ο Mark Rylance δίνει μια τόσο τρελή και παράξενη ερμηνεία.

Το Bones And All του Luca Guadagnino είναι ένας ρομαντικός και όμορφος εφιάλτης.

Σκηνοθεσία: Luca Guadagnino

Πρωταγωνιστούν: Taylor Russell, Timothee Chalamet, Andre Holland, Chloe Sevigny, Jessica Harper, Jake Horowitz, Michael Stuhlbarg, Mark Rylance, David Gordon Green

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..