Κριτική Ταινίας : The French Dispatch

Το The French Dispatch (Γαλλική Αποστολή) του Wes Anderson είναι μια αστεία συλλογή από ιδιόρρυθμες ιστορίες, στιλιστικά άψογες και πιστές στο στιλ του γνωστού σκηνοθέτη.

Ένα παιχνιδιάρικο ερωτικό γράμμα στην πολύτιμη κληρονομιά της σοφιστικέ δημοσιογραφίας αλλοτινών εποχών και των υψηλού προφίλ εντύπων που επί δεκαετίες την υπερασπίζονται, η νέα ταινία του περφεξιονίστα σκηνοθέτη  εμπνέεται από τους ανήσυχους ρεπόρτερ και τον βετεράνο εγκέφαλο ενός πλασματικού τέτοιου περιοδικού το οποίο εκδίδεται από τη ξεκίνημα σχεδόν του 20ού αιώνα σε μια φανταστική κωμόπολη της Γαλλίας.

Παρ’ όλα τα ελαττώματα της ταινίας, ο Wes Anderson είναι ένας μοναδικός σκηνοθέτης. Ακόμα και τα δομικά προβλήματα υπερκαλύπτονται από τη δεξιοτεχνία και το υπέροχο στιλ του. Το The French Dispatch απαρνείται το χρώμα φιλόδοξα, όμως εκεί που θαμπώνει δεν είναι στην εικόνα του, αλλά στην αφήγηση. Τρεις ασύνδετες αφηγηματικά μεταξύ τους ιστορίες συνδέονται υπό το πρίσμα της δημοσιογραφίας, με μεγάλους μονόλογους και την χρήση αφηγητή.

Το The French Dispatch (Γαλλική Αποστολή) είναι μια από τις πιο υπερβολικές και στιλάτες ταινίες τους Wes Anderson, ασπρόμαυρη και ιδιαίτερη, η οποία κερδίζει οπτικά ό,τι χάνει σε συνοχή και βάθος, χωρίς ποτέ να ισορροπεί στη ζυγαριά.

Σκηνοθεσία: Wes Anderson

Πρωταγωνιστούν: Adrien Brody, Benicio del Toro, Bill Murray, Frances McDormand, Jeffrey Wright, Léa Seydoux, Owen Wilson, Tilda Swinton, Timothée Chalamet

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..